Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αχ, καλέ! Οποία χαρά! Ήρθε το καλοκαιράκι!






Λίγες μέρες σε αγαπημένο νησί των Κυκλάδων μας έδωσε την εικόνα. Ο τουρισμός στη χώρα των 6.000 νησιών και των 5.000.000 παραλιών παραπαίει. Μια ζωή οι ογκόλιθοι της πολιτικής σκηνής της χώρας ορκίζονται ότι θα κάνουν τα πάντα για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και μια ζωή αυτή η σεζόν συρρικνώνεται! Η νέα κυβέρνηση (Μπα, έχουμε νέα κυβέρνηση, νέο πρωθυπουργό;;; Οποία χαρά! Ποιος είναι παρεμπιπτόντως;)  ίδρυσε Υπουργείο Τουρισμού κι όχι μόνο αυτό αλλά έθεσε επικεφαλή του υπουργείου την τσαχπίνα κα. Κεφαλογιάννη. Την εκλιπαρώ να μην αρχίσει να ωρύεται υστερικά όπως εκείνη η ανεκδιήγητη ...Hellene. Τη θυμάστε; Αλλιώς θα χάσουμε και τους τελευταίους τουρίστες που επιμένουν να έρχονται στη χώρα!


Στη φωτογραφία βλέπετε χαριτωμένα, ανεμοδαρμένα γατίδια του νησιού. Τα οποία παρεμπιπτόντως ήταν περισσότερα σε πληθυσμό από τους επίσης ανεμοδαρμένους τουρίστες (φυσούσε πολύ εκείνες τις μέρες). Ένα γρήγορο γκάλοπ -κοινώς στήσιμο αυτιού- έδειξε ότι η πλειοψηφία των τουριστών ήταν Ιταλοί! Αγαπημένοι και πάντα γκουρμέ! Ίσως το έχω ξαναπεί αλλά να έχετε πάντα υπόψη τούτο: Σε όποιο εστιατόριο δείτε να τρώνε Ιταλοί καθίστε άφοβα! Είναι οι ικανότεροι των ικανότερων στο να ανακαλύπτουν την ποιότητα στο πιάτο!

Οποία σύμπτωση! Σήμερα έχουμε ένα ιταλικό πιάτο! Μου εκμυστηρεύτηκε τη συνταγή συμπαθέστατη Ιταλίδα εκ της Cesena! Grazie mille Giovanna!

Tortiglioni με κολοκυθάκι και ρικότα




Υλικά για 4 άτομα

400 γρ ζυμαρικά τύπου tortiglioni
4 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
200 γρ ρικότα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό
άφθονο φρεσκοκομμένο βασιλικό
3-4 κουταλιές λευκό ξίδι πολύ καλής ποιότητας
λάδι
αλάτι
πιπέρι
λίγες φλούδες παρμεζάνα....για το ντεκόρ!

Βάζετε το νερό για τα ζυμαρικά να βράσει με λίγο αλάτι. Ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε al dente. Εν τω μεταξύ πλένετε τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ και τις ροδέλες στη μέση.  Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε το σκόρδο και ρίχνετε τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρετε για λίγα λεπτά. Αλατίζετε, ρίχνετε πιπέρι και τον μαϊντανό κι ανακατεύετε. Ρίχνετε 2 κουταλιές ξίδι το οποίο αφήνετε να εξατμιστεί.Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε πολύ καλά λίγο λάδι με 2 κουταλιές ξίδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, φέρτε τα σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατέψτε τα με το λαδόξιδο. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τη ρικότα (την οποία είναι καλό να έχετε χτυπήσει πρώτα μόνη την έτσι ώστε να αποκτήσει πιο κρεμώδη υφή) και τον βασιλικό. Ανακατέψτε, ρίξτε από πάνω τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε με ένα δροσερό ελληνικό sauvignon blanc.


Εδώ
Εδώ
Εδώ
Εδώ
Κι εδώ επιβεβαιώνεται η αγάπη της υποφαινόμενης για το κολοκυθάκι.
.............Και την Ιταλία!! Ναι καλά το καταλάβατε, Squadra Azzurra υποστήριζε!!!!!!

6 σχόλια:

  1. Τί όμορφη φωτογραφία η πρώτη. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο έχω πεθυμήσει τις ελληνικές θάλασσες.
    Το πιάτο σου τέλειο. Ωραία ιδέα αυτή της χτυπημένης ρικόττα. Θα το δοκιμάσω κι εγώ.
    Καλημέρα από τη βροχερή Ολλανδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάγδα,
    Καλημέρες από μια πολύ ζεστή Αθήνα! Να σου πω την αλήθεια, δεν θα ήταν άσχημα λίγο κρύο και λίγη βροχή αυτή τη στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχες οι κυκλάδες αλλά και η μακαρονάδα......άλλο πράγμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως Peps οι Κυκλάδες είναι υπέροχες από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο! Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου μέρος στην Ελλάδα με ιδιαίτερη αδυναμία σε 2 κυκλαδονήσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ααα ρε ελληνικό καλοκαίρι!
    Φοβερή η φωτό με τις καρέκλες!
    Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε τα tortegklioni με το κολοκυθάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η φωτογραφία αυτή είναι από ένα πολύ γουστόζικο καφέ στην Απολλωνία της Σίφνου, στο οποίο φτιάχνουν οι ίδιοι καταπληκτικά γλυκά! ''Vegera'' λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή