Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Άφωνη....

....έχει μείνει η υποφαινόμενη μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit poll της Κυριακής. Εκεί που είχε αρχίσει να ξεσηκώνεται από ενθουσιασμό- δεν είναι και λίγο να ζεις το τέλος του δικομματισμού-, εκεί ακριβώς στο άκουσμα ότι ....... με σχεδόν 7% ..... εκεί έμεινε με το στόμα ανοιχτό, τα χέρια να αιωρούνται , κι η ίδια ακίνητη να κοιτάζει έντρομη την οθόνη. Κοκάλωσε. Της μιλούσαν , της λαλούσαν αλλά ανταπόκριση καμία. Κοιτούσε επίμονα την οθόνη και τα διάφορα γραφήματα που εμφανίζονταν κι όσο επέμενε εκείνο το σχεδόν 7% τόσο η κατάσταση της χειροτέρευε.... Ήρθε το ΕΚΑΒ και την μάζεψε. Στο νοσοκομείο οι γιατροί διέγνωσαν ισχυρό μετεκλογικό σοκ. ''Και τι μπορούμε να κάνουμε γιατρέ;'' , ρώτησαν ανήσυχοι οι συγγενείς της. ''Μην της μιλάτε για εκλογές. Μην τις αποκαλύψετε τα αποτελέσματα. Βάλτε την να ασχοληθεί με κάτι που της αρέσει. Τι της αρέσει να κάνει;'' . Οι συγγενείς κοιτάχτηκαν και διστακτικά απάντησαν , ''Να μαγειρεύει'' .
Έτσι η υποφαινόμενη επέστρεψε σπίτι, βγήκε στο μπαλκόνι, η βραδιά παραδόξως ήταν γλυκιά , όπως μόνο οι ανοιξιάτικες βραδιές μπορούν να είναι σε αυτήν την πόλη, έκοψε λίγο θυμάρι, λίγο δεντρολίβανο, τα μύρισε, αναγάλλιασε για ελάχιστα δευτερόλεπτα η ψυχή της,  μπήκε στην κουζίνα κι έφτιαξε....

Σπαγγετόνι σε σάλτσα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, θυμάρι και δάφνη




Υλικά για 4 άτομα

400 γρ σπαγγετόνι (Τα σπαγγετόνι είναι ελαφρώς πιο χοντρά από τα κλασικά σπαγγέτι πάντα όμως χωρίς τρύπα. Στα συνοικιακά s/m θα βρείτε μόνο της Barilla No. 7)
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλαράκια δεντρολίβανο
2 κλαράκια θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές λευκό ξύδι εξαιρετικής ποιότητας
4 κουταλιές φρέσκο ανθότυρο
αλάτι πιπέρι

Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι. Σε αυτό σωτάρετε , σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, το κρεμμυδάκι. Προσθέτετε το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Αφήνετε να σωταριστεί σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου. Στα μισά περίπου ρίχνετε το ξύδι κι αλατοπιπερώνετε. Ανακατώνετε κι αφήνετε να συνεχιστεί το σωτάρισμα. Στο τέλος αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης. Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν. Σε μια μουλινέτα χτυπάτε τη μισή ποσότητα από τα σωταρισμένα κρεμμυδάκια, το ανθότυρο και 1/4 ποτήρι από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά μέχρι να αποκτήσει το μίγμα κρεμώδη υφή. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά , τα ρίχνετε στο τηγάνι με το σωταρισμένο κρεμμυδάκι, ρίχνετε και την κρέμα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως με όμορφο, αρωματικό, φρέσκο ελληνικό λευκό κρασί!



4 σχόλια:

  1. Μετά από αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα, νομίζω όλοι πρέπει να φτιάξουμε αυτή τη μακαρονάδα για να συνέλθουμε!
    Νόστιμη, αρωματική και το ανθότυρο θα της δίνει μια ωραία γλυκιά γεύση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Βάσω
    @Ερμιόνη
    @Peps
    Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας! Όντως πολύ ωραία η μακαρονάδα. Δεν περιμένω τις επόμενες εκλογές για να την φτιάξω, την έχω ήδη μαγειρέψει 3 φορές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή