Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Επιτέλους!

-Επιτέλους, τι θα γίνει;
-Τι εννοείς;
-Μα δύο αναρτήσεις στη σειρά αφιερωμένες στην αγκινάρα! Το παράκανες! Δεν πιστεύω κι η επόμενη να έχει αγκινάρα! Νισάφι!

Κάπως έτσι κύλησε η τηλεφωνική συζήτηση μεταξύ της υποφαινόμενης και του μικρού της αδερφού, ο οποίος μπορεί να διαβάζει φανατικά τα πονήματα της αδερφής του αλλά -φευ...- δεν είναι φανατικός της αγκινάρας. Εκείνη η συνδιάλεξη έκλεισε με την υπόσχεση ότι ''όχι, την επόμενη φορά το μπλογκ δεν θα σερβίρει αγκινάρα''.

Όμως αγαπητοί/αγαπητές μου, σήμερα το μπλογκ θα σερβίρει σπαράγγια το έτερο μεγάλο γαστρονομικό ατού της άνοιξης. Και που δεν χρειάζεται η υποφαινόμενη να σας τονίσει πόσο πολύ αγαπά και αυτό το λαχανικό!


Και επιπλέον θα το σερβίρει με ζυμαρικά! (Για άλλη μια φορά πρωτοτύπησες Crispy!) Κι εννοείται ότι δεν χρειάζεται η υποφαινόμενη να σας τονίσει πόσο λατρεύει τα ζυμαρικά! Και...και...δεν χρειάζεται να τονίσει ότι το πιάτο είναι λαχταριστότατο (άκου λέξη, φαντάζομαι οι φιλόλογοι που διαβάζουν τούτο το κείμενο αυτή τη στιγμή θα σταυροκοπιούνται!) κι απολαυστικότατο

Penne με σπαράγγια και καρύδια σε σάλτσα pesto 



Υλικά

Για 4 άτομα

400 γρ penne
1 ματσάκι σπαράγγια
1/2 ποτήρι καλό λευκό κρασί (μην χρησιμοποιείτε κακής ποιότητας κρασί για σβήσιμο. Αυτό που πίνετε, με αυτό να σβήνετε)
5-6 κουταλιές σάλτσα pesto genovese (έτοιμη ή σπιτική)
5-6 καρύδια των οποίων την ψίχα θα χοντροτρίψετε
λάδι
αλάτι

Καθαρίζετε τα σπαράγγια. Αφαιρείτε το σκληρό τμήμα και τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 εκ. Αν είναι χοντρά κόψτε τα και κάθετα. Βάλτε μια μεγάλη και μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει. Στη μικρή κατσαρόλα ρίξτε τα σπαράγγια. Αφήστε τα 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν - θα πρέπει να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Στραγγίξτε τα. Στη μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε τα al dente. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε σε αυτό τα σπαράγγια. Τα σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνετε το τριμμένο καρύδι, ανακατώνετε κι αφαιρείτε το τηγάνι από την φωτιά. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα επαναφέρετε στην κατσαρόλα, τα ανακατεύετε με τη σάλτσα pesto και προσθέτετε τα σπαράγγια. Σερβίρετε αμέσως με ένα ωραίο λευκό κρασί που να έχει σαν βάση το sauvignon blanc.


3 σχόλια:

  1. Καλημέρα Crispy μου και Χρόνια Πολλά!
    Αχ αυτά τα αδέρφια πόσο μας παιδεύουν σε όλα! Κάτι τέτοια μου λέει και μένα ο δικός μου... η συνήθης του ατάκα είναι "μα επιτέλους πότε θα φτιάξεις κάτι που να το τρώω κι εγώ;"
    Για ακόμα μια φορά, πολύ εναλλακτικά τα ζυμαρικά σου!! Μ' αρέσει που τις περισσότερες φορές τα συνδυάζεις με λαχανικά, ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα!
    Ελπίζω τουλάχιστον τα σπαράγγια να αρέσουν στον αδερφό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα! Χρονια Πολλα, Χριστος Ανεστη!!! Αν και δεν πολυαγαπω τα σπαραγγια νομιζω ετσι θα τα ετρωγα ανετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ερμιόνη
    Καλημέρα! Χρόνια πολλά! Δεν ξέρω για τον δικό σου αδερφό αλλά ο δικός μου αν δεν δει κρεατάκι στο πιάτο.... ωρύεται!!




    @Ελπινίκη
    Καλημέρα! Χρόνια πολλά! Έχουν κι αυτά ιδιαίτερη γεύση. Τα άγρια είναι πιο πικρά -και πιο νόστιμα- τα ήμερα πιο γλυκά. Αν προλάβω θα σερβίρω και μια τάρτα με σπαράγγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή