Σάββατο 2 Μαΐου 2009

State of play

Οι πρωταγωνιστές της σειράς του bbc ''State of play'' (δεξιά ο John Simm)

Η μικρή οθόνη μεταφέρεται στη μεγάλη με όχημα συνήθως πασίγνωστες σειρές . Τελευταία περίπτωση η ταινία '' State of play'' η οποία παραδόξως δε βασίζεται σε κάποια περίφημη και θρυλική μακροχρόνια σειρά. Το αντίθετο. Μια μίνι σειρά του bbc ήταν, 6 επεισοδίων αλλά με αρκετό ενδιαφέρον κι εκείνη την αρτιότητα που διακρίνει τις αγγλικές σειρές. Φυσικά η ελληνική τηλεόραση την αγνόησε τελείως (να'ταν κι η πρώτη...) αλλά όσοι έχουμε ένα κάποιο πάθος με τις αγγλικές σειρές την ''τσιμπήσαμε'' στα video clubs κι απολαύσαμε μια δαιδαλώδη ιστορία να ξετυλίγεται , διανθισμένη με sex & politics, κι αδέκαστους δημοσιογράφους να κινούνται σε πολύ επικίνδυνες ζώνες. Φιλίες δοκιμάζονται και στο τέλος διαλύονται, αναγκαστικές συμμαχίες πετυχαίνονται, παράνομες ερωτικές σχέσεις φουντώνουν, διλήμματα ηθικά βασανίζουν τους ήρωες της σειράς, όλα όμως αυτά είναι δοσμένα με μέτρο και μπόλικο σασπενς. Ωραίες φάτσες παίζουν: John Simm - οι περισσότεροι θα τον θυμούνται από τις ταινίες του Μ. Winterbottom ''Wonderland'' & ''24 hour party people'', τον είχα πρωτοδεί σε μια φοβερή τηλεοπτική σειρά ''Τhe lakes'' . Αυτήν ευτυχώς την είχε ''τσιμπήσει'' η κρατική τηλεόραση. Στην ταινία το ρόλο του John Simm ανέλαβε ο Russell Crowe (με ξένισε λίγο η επιλογή αλλά why not!). Στη σειρά έπαιζαν επίσης ο Bill Nighy , η Kelly McDonald , η χαριτωμένη Σκωτσέζα που έχουμε δει στα ''Trainspotting'' , ''Gossford park'' και τελευταία στο ''No country for old men'' των αδερφών Κοέν. Παίζει κι η Polly Walker (η Ατία της σειράς ''Rome'' ) και τέλος παίζει η ''φατσούλα'' ο James McAvoy του συγκινητικού ''Atonement'' . Στην ταινία μεγάλο ατού είναι η παρουσία της υπέροχης Helen Mirren.



Η αφίσα της ταινίας.
Συνδετικοί κρίκοι ταινίας - σειράς: 1) Η Helen Mirren (ταινία) κι η Kelly McDonald (σειρά) έπαιζαν μαζί στο ''Gossford park''.
2) Ο σκηνοθέτης K. Μc Donald (της ταινίας) είχε σκηνοθετήσει τον James McAvoy (σειρά) στην ταινία ''Ο τελευταίος βασιλιάς της Σκωτίας''

4 σχόλια:

  1. και ο David Morrissey βέβαια, γνωστός μας από τον CorelLi που τον γνώρισα από τη φωστογραφία στο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν άσχημα που δεν τον ανέφερα , οπότε σωστά διορθώσατε τη δική μου παράλειψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκπληξη στο τηλεοπτικό, παίζει και η συμπρωταγωνίστρια στο "No country for old men". Εξαιρετική!. Στο πρώτο με σκωτσέζικη προφορά, στο δεύτερο με τεξανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tom ναι! H γλυκύτατη Kelly McDonald την οποία είχα πρωτοδεί στο ''trainspotting'' κι έπαιζε με τη Helen Mirren στο ''Gossford Park''. Στο ''No country...'' με μπέρδεψε με την προφορά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή