Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Something (quick) for the mid-week



Στο βιβλίο του Gordon Ramsay , για το οποίο δε σταμάτησα να μιλάω την προηγούμενη εβδομάδα (και συνεχίζω ακάθεκτη για κακή σας τύχη ) βρήκα μια συνταγή , τυπικά αγγλική μεν αλλά γρήγορη (σχετικά ) κι ακόμα καλύτερα θα αρέσει σε όλους ,μιας και περιέχει τα εξής λίγα κι απλά (κι εύκολα να βρεθούν) υλικά : πατάτες , κρεμμύδια και τυρί (cheddar για τον Gordon , γραβιέρα για την Crispy).  Όμως...όμως έχω κάποιες τύψεις. Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τον Gordon , όλα του πάνε στραβά! Χάνει τη μία θέση μετά την άλλη στις λίστες των best restaurants , έχουν βγει κάποιες κακές ειδησούλες για προμαγειρεμένα πιάτα στα εστιατόρια του (τς , τς , τς ...) ,να δω τι θα γίνει με τα αστέρια Michelin- γιατί διαθέτει μπόλικα από δαύτα. Κρίμα γιατί ο G θεωρείται ο ναύαρχος της καλής αγγλικής κουζίνας ( ναι , ναι ... Σας βλέπω ήδη να χαμογελάτε ειρωνικά στο άρτι δηλωθέν ''οξύμωρο'' ). Α , δεν σας είπα το καλύτερο . Το φαγητό λέγεται Pan Haggerty. Δε σας κάνει το όνομα κάτι σε ήρωα του Ντίκενς; Τέλος υπόσχομαι και στον G (ελπίζω να εμπεδώσατε πια ποιος είναι ο G !) και σε σας ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με την αγγλική κουζίνα & το βιβλίο του G παρά μόνο μια φορά ακόμα. Όποτε βρω λίγο χρόνο (γιατί μέχρι να τελειώσουν τα σχολεία...) θα εξασκηθώ στη short crust pastry. But until then...


Pan Haggerty





Σε alla Crispy διασκευή από το βιβλίο του G . Ramsay ''Great British Pub Food''


Yλικά :( για 2 άτομα)

 4 μετρίου μεγέθους πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες στο μαντολίνο 
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη (προσωπικά χρησιμοποίησα γραβιέρα Τήνου. Εξαιρετική για gratin ) λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο και σε μέτρια φωτιά σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει . Προσοχή : Μην το αφήσετε να μαυρίσει. Βγάλτε το κρεμμύδι και βάλτε το σε ένα μπολ. Στο τηγάνι, το οποίο πια έχετε βγάλει από τη φωτιά, στρώνετε μια στρώση πατάτες, αλατοπιπερώνετε , μία στρώση κρεμμύδια , λίγη γραβιέρα και συνεχίζετε τις στρώσεις πατάτες , κρεμμύδι , τυρί μέχρι η τελευταία στρώση να είναι πατάτες με τυρί από πάνω . Ψήνετε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αν τυχόν πάρει νωρίς χρώμα το τυρί , σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Τσιμπάτε συνεχώς με οδοντογλυφίδα ή ο,τιδήποτε άλλο για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν οι πατάτες.

Το φαγητό αυτό σερβίρεται με μια ale.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου