Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Παρακαλώ, δέστε σφιχτά τις ζώνες σας...

...διότι κατά τη διάρκεια της πτήσης θα συμβούν διάφορα ευτράπελα. Όλα αυτά βέβαια στη νέα ταινία του Pedro Almodovar ''Los amantes pasajeros'' (ε.τ. ''Δεν κρατιέμαι''). Λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους της Air Peninsula από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης με προορισμό την Πόλη του Μεξικού, οι πιλότοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης και ζητούν άμεσα επείγουσα προσγείωση σε εύκαιρο αεροδρόμιο της Ισπανίας (εδώ ο σκηνοθέτης κάνει ένα πικρόχολο σχόλιο για τα εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ που σπαταλήθηκαν στη χώρα του για να χτιστούν αεροδρόμια που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν). Μέχρι να βρεθεί λύση, το αεροπλάνο κάνει κύκλους πάνω από τη χώρα ενώ μέσα σε αυτό ....the show must go on!


Next stop...Broadway!

Οι τρεις ιπτάμενοι φροντιστές, που λύνουν και δένουν μες το αεροπλάνο, έχουν ναρκώσει την οικονομική θέση, ενώ στην business class οι επιβάτες, για να ξεχάσουν τη δυσάρεστη κι επικίνδυνη κατάσταση,  διασκεδάζονται με διάφορους τρόπους : Το τρίο των ιπτάμενων φροντιστών στήνει μια  εξωφρενική χορογραφία στο γνωστό τραγούδι των Pointer Sisters, ''I'm so excited'' ενώ όταν διαπιστώνουν ότι ο κόσμος δεν πολυενθουσιάζεται -και με το δίκιο του βέβαια- αποφασίζουν να σερβίρουν ένα cocktail, το γνωστό Agua de Valencia. Αλλά (κατά την προσφιλή συνήθεια του σκηνοθέτη,  θυμηθείτε εδώ τι κάνει στις ''Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης'' ) οι φροντιστές ρίχνουν κι ολίγη μεσκαλίνη στο cocktail κι εκεί τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Ευτυχώς οι πιλότοι στο cockpit τελούν υπό ψυχραιμία και τέλος καλό όλα καλά για όσους ....''δεν κρατήθηκαν''!

O guapo στο πιλοτήριο!


Παρασκευή σήμερα, η μέρα που όλοι χαλαρώνουν, οι business men -όσοι απέμειναν βέβαια- χαλαρώνουν τη γραβάτα τους, οι γυναίκες executive -όσες απέμειναν- χαλαρώνουν τον κότσο τους και όλοι, χαλαροί πια ξεχύνονται στα hip bar της πόλης -λέμε τώρα. Πράγμα που σημαίνει ότι τούτο το γλυκό βράδυ της Παρασκευής είναι ιδανικό για ένα cocktail. Έτσι είπαμε να σας σερβίρουμε Agua de Valencia. Αλλά προσοχή! Χωρίς την μεσκαλίνη, μην μας την πέσει κι η Δίωξη Ναρκωτικών!


 Το Agua deValencia φτιάχνεται με χυμό πορτοκαλιού, τζιν, βότκα, cava (είναι ισπανικός αφρώδης οίνος) και λίγη ζάχαρη. Υπάρχουν βέβαια κι ένα σωρό παραλλαγές όπως συμβαίνει πάντα με τα cocktail. Μάλιστα στην ταινία δεν αναφέρεται η βότκα παρά μόνο το τζιν. Εμείς το φτιάξαμε, σας το σερβίρουμε κι ελπίζουμε να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.

Agua de Valencia
(από την ταινία του Pedro Almodóvar ''Los amantes pasajeros'')





200 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (κατά προτίμηση ποικιλίας Βαλένθια, για περισσότερη αυθεντικότητα!)
50 ml gin
50 ml vodka
700 ml αφρώδη οίνο
1 πρέζα ζάχαρη

Σε μια κανάτα ρίχνετε τα υλικά, ανακατώνετε και βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα να κρυώσει πριν το πιείτε.

(Και νομίζω ότι μόλις έγραψα την πιο σύντομη συνταγή σε αυτό το blog!!!!)

Κάπου εκεί στο βάθος βλέπω έναν ...λαθρεπιβάτη!


3 σχόλια:

  1. Tην είδες την ταινία; Είμαι σίγουρη ότι θα είναι απολαυστική όπως και όλες οι ταινίες του Almodóvar.
    Τελευταία αναρωτιόμουν που είναι ο Almodóvar που πρωτογνωρίσαμε, με ταινίες γεμάτες χιούμορ και εκκεντρισμό,
    όχι πως πως δεν απολάμβανα τα δράματά του, αλλά μου έλειπαν οι ταινίες που τον χαρακτήρισαν.
    Πως σου φάνηκε, θυμίζει τον παλιό Almodóvar;

    Καλά θα ήταν να μπορούσα να απολαύσω το ποτό σου βλέποντας την ταινία!
    Συγχαρητήρια και για το ρεκόρ της πιο σύντομης συνταγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού έγραψα το παραπάνω σχόλιο διάβασα την προηγούμενη ανάρτησή σου, όπου γράφεις για την ταινία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mookie
    Η ταινία είναι ο Αλμοδοβάρ που γνωρίσαμε στις πρώτες του ταινίες. Εξωφρενικός, εκκεντρικός αλλά στο βάθος πάντα συναισθηματικός. Εμένα πάντως μου έφτιαξε το κέφι βλέποντας την, την καταδιασκέδασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή