Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

You have to break a few eggs...

....to make an omelette.

Μου αρέσει πολύ αυτή η παροιμία. Κι όχι μόνο επειδή τρελαίνομαι για... ομελέτες αλλά κυρίως γιατί έχω την αίσθηση ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να ειπωθεί και για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Δεν ξέρω...Δεν είμαι σίγουρη... Ποιος ξέρει...
Χμμμμμ, θα αμπελοφιλοσοφήσεις  Crispy;
Όχι, όχι μην ανησυχείτε! Θα φάμε μια ωραία, spicy κι...ελαφριά (ήδη άρχισαν τα περιοδικά να διαφημίζουν τις μετά των διακοπών δίαιτες!!!) ομελέτα και θα πάμε μετά - χορτασμένοι πια!- στο κυρίως θέμα της σημερινής ανάρτησης.
Αν κάτι μου άρεσε σε αυτήν την ...χαμηλοβλεπούσα ομελέτα είναι η διαφορετικότητα μέσα από την απλότητα της αλλά κυρίως η απίστευτη νοστιμιά της!

Ομελέτα με curry

So yummy and...yellow!


Για κάθε άτομο υπολογίστε 2 αυγά.

Στα 2 άτομα και κατά συνέπεια στα 4 αυγά υπολογίστε επιπλέον:

3-4 κουταλιές ξινόγαλο
1-2 κουταλάκια του γλυκού curry (αν σας αρέσει το πικάντικο ενισχύστε τη δόση άφοβα!)
λίγο λάδι (κυριολεκτώ όταν λέω λίγο!)

A pinch of...yellow!


Θα χρειαστείτε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο.
Θα χρειαστείτε επίσης να προθερμάνετε τον φούρνο -βάλτε τον στους 150 βαθμούς.

Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε σε αυτό το curry κι αφήστε το να αρωματιστεί. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, δεν θα αρωματιστεί μόνο το λάδι αλλά κι η κουζίνα σας μην πω κι όλη γειτονιά σας- ιδιαίτερα όταν φυσά νοτιάς!!
Εν τω μεταξύ χτυπήστε σ'ένα μπολ τα αυγά με το ξινόγαλο.
Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι και ψήστε την ομελέτα για λίγο. Συνεχίστε το ψήσιμο της ομελέτας στο φούρνο. Μόλις πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα την αποσύρετε ...και την τιμάτε δεόντως!

******************************************************************
Λοιπόν, ώρα να πάμε στο κυρίως πιάτο τουτέστιν στο κυρίως θέμα μας -δεν θα σας κουβαλούσα μέχρι εδώ απλά και μόνο για μια ταπεινή ομελέτα!!
Στη χθεσινή Guardian και στο πολύ καλό γαστρονομικό blog της εφημερίδας word of mouth, συζητήθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα : ''Οι άνθρωποι στο διπλανό τραπέζι''. Εννοεί στο τραπέζι του εστιατορίου. Κι εννοεί εκείνους τους ανθρώπους που με τη συμπεριφορά τους είναι ικανοί να μας χαλάσουν μια κατά τ'άλλα ευχάριστη βραδιά. Πώς; Προφανώς με την αγένεια, τις φωνές τους, την αδιακρισία τους, τους κακούς τους τρόπους κι εν γένει με εκείνο το γνωστό τσαμπουκά ''Πληρώνω και κάνω ό,τι γουστάρω'' . Λοιπόν αυτοί που κάνουν ό,τι γουστάρουν πολλές φορές τρώνε ως ...άμεσοι απόγονοι του ανθρώπου των σπηλαίων, κραυγάζουν και κακαρίζουν  σε υψηλά ντεσιμπέλ , τσακώνονται ή ακόμα χειρότερα χαριεντίζονται όπως κάτι φρεσκοερωτευμένα ζευγάρια που εκείνη την ώρα θυμούνται πως ήρθε η στιγμή να διαιωνίσουν το ανθρώπινο είδος (get a room!!!), ατίθασα μικρά (για να μην παρεξηγηθώ όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα με τα παιδιά αλλά εκνευρίζομαι αφάνταστα με εστιατόρια που απαγορεύουν την είσοδο σε αυτά! Απλά τα μικρά πρέπει να κάθονται ήσυχα σε μια καρέκλα και να μην...ουρλιάζουν. Δεν κάνει καλό στην πέψη!), macho guys που φυσούν τον καπνό του πούρου μες τη μούρη σου και πάει λέγοντας.  Όλοι φαντάζομαι ότι έχουμε μια ανάλογη ιστορία να διηγηθούμε , άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο άρθρο της εφημερίδας μέχρι στιγμής έχει δεχτεί πάνω από 300 σχόλια!

Θυμήθηκα μια χαρακτηριστική σκηνή από την πολύ καλή ταινία In Bruges. Ο κύριος στο διπλανό τραπέζι ενοχλείται από τον καπνό του τσιγάρου της κοπέλας του Colin Farrell. Εκείνος τότε τακτοποιεί το ζήτημα ...με κάπως ακραίο τρόπο είναι η αλήθεια!!!
Δείτε την σκηνή -οπωσδήποτε!!εδώ


6 σχόλια:

  1. Γεια σου Κρίσπυ! Πραγματικά οι άνθρωποι στο διπλανό τραπέζι μπορεί να γίνουν αφορμή για να ανατραπεί μια βραδιά! Δεν μπορώ να ξεχάσω σε ένα εστιατόριο μια κυρία κάποιας ηλικίας που έτρωγε μόνη της, κλαίγοντας όλο το βράδυ... Τι στενοχώρια πέρασα που έβλεπα τα δάκρυά της...
    Ευτυχώς το κάπνισμα έχει σταματήσει (τουλάχιστον στις χώρες που είμαι τον τελευταίο καιρό) Δεν ξέρω στην Ελλάδα τι γίνεται... Αλλά ελπίζω ότι… τέρμα τα πούρα!
    (Πάω για μια ομελέτα τώρα που μου άνοιξες την όρεξη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Αγγελική Ν
    Καλημέρα! Ιδιάζον το συγκεκριμένο περιστατικό που περιγράφεις. Όντως στενάχωρο παρά εκνευριστικό...
    Στην Ελλάδα τι συμβαίνει με το κάπνισμα στους στα εστιατόρια; Δεν έχω ιδέα!!! Επικρατεί η γνωστή μάλλον άναρχη κατάσταση! Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι άνθρωποι στο διπλανό τραπέζι. Μεγάλο θέμα για συζήτηση. Εμένα προσωπικά το χειρότερο μου είναι όταν κάθεται κοντά μου κάποιος αλαζόνας και τσαμπουκάς Νεοέλληνας και καπνίζει την πουράκλα του ή το τσιγάρο του και εσύ προσπαθείς να αναπνεύσεις χωρίς να πάρεις όλο τον καπνό μέσα σου. Και το χειρότερο,ποτέ δεν πρόκεται να συμμορφωθούμε και να σεβαστούμε τον άνθρωπο που κάθεται δίπλα μας. Α!!!!! Πολύ ωραία και η ομελέτα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ελευθερία
    Όντως ''οι άνθρωποι στο διπλανό τραπέζι'' είναι μεγάλο θέμα και δεν είναι η πρώτη φορά που το φέρνω προς συζήτηση! Ούτε κι ητελευταλια- ό,τι στραβό βλέπω θα αναφέρεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή