Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Φιλέτα σολομού στο φούρνο



Χθες είχαμε ωραία και μοσχοβολιστά φιλέτα σολομού στο φούρνο τα οποία συνοδέψαμε μ'ένα εξαιρετικό ελληνικό κρασί το Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc 2008. Τα τελευταία 2 χρόνια του δίνω τον τίτλο του καλύτερου ελληνικού Sauvignon Blanc - το οποίο παρεπιπτόντως είναι η αγαπημένη μου ξένη λευκή ποικιλία. Τα περιοδικά απ' ό,τι βλέπω δε συμφωνούν μαζί μου αλλά περί ορέξεως....


Φιλέτα σολομού στο φούρνο








Υλικά (για 4 άτομα) :

4 φιλέτα σολομού
2  φρέσκα κρεμμυδάκια  
3-4 κουταλιές άνηθο 
3 κουταλιές μουστάρδα καλής ποιότητας τύπου Dijon  
το ξύσμα και το χυμό ενός λάιμ - κάνει και το λεμόνι μια χαρά , προσωπικά προτιμώ το λάιμ  
αλάτι 
1 κουταλιά κόκκους κόκκινου πιπεριού 
ελάχιστο ελαιόλαδο


Χτυπάμε πολύ καλά στο μπλέντερ μουστάρδα, κρεμμυδάκι, άνηθο, χυμό και ξύσμα, αλάτι, λάδι και πιπέρι . Αλείφουμε με το μίγμα όλες τις πλευρές του ψαριού και το αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε τα φιλέτα για 1/2 ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο. Τα συνοδεύουμε με μια πλούσια σαλάτα της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου